Lluç amb salsa verda
<<<Tornar
Ingredients:
• Per a 4 persones:
• 1 lluç (tallat en lloms de 120 g)
• julivert picat
• 1 c/s de farina
• all picat
• oli d’oliva verge extra
• sal
• 12 cloïsses “de Carril” (opcional)
• fumet de peix
• Per al fumet:
• el cap del lluç
• 2 l d’aigua
• 1 pastanaga
• 1 porro
• 1 ceba
• 100 g de cigrons secs i remullats
Elaboració:
Per fer el fumet, introduïu tots els ingredients en una olla amb aigua freda.
Un cop arrenqui el bull, deixeu-ho coure durant 20 minuts, coleu-ho i
reserveu-ho.
A continuació, poseu les cloïsses en una cassola amb un raig d’oli, una mica
de fumet i una mica d’all picat i tapeu la cassola fins que s’obrin. Després,
reserveu les cloïsses amb les closques i el suc que han deixat anar.
Tot seguit, en una cassola, poseu-hi un raig d’oli i deixeu que s’escalfi
però que no fumegi. Afegiu-hi l’all picat, coeu-lo una mica, poseu-hi una
cullerada de farina i, seguidament, aboqueu-hi, a poc a poc, el fumet de
peix i el suc de les cloïsses. Aneu-ho remenant amb unes varetes perquè es
lligui la salsa i tapeu-ho.
Mentrestant, saleu el lluç i reserveu-lo.
Finalment, afegiu a la cassola una mica del julivert, els talls de lluç pel
cantó de la carn i coeu-los suaument, a foc baix, sacsejant de tant en tant
la cassola. Durant l’últim minut de cocció, poseu-hi les cloïsses i el
julivert picat i sacsegeu la cassola a fi que el lluç s’amari bé de la
salsa.
<<<Tornar |